Info

Leveranstid

Beställ senast onsdag och din produkt finns hos oss onsdagen efter. Förutsatt att produkten finns i Elgigantens huvudlager (undantag vid högtid och röda dagar). Gäller ej vid beställning av specialprodukter, reservdelar och övriga produkter som inte ingår i vårt ordinarie sortiment. Beräknad leveranstid meddelas enligt tillverkare och leverantör beroende på tillgång och logistik. 

Öppet köp

Elgiganten lämnar 30 dagars öppet köp. För alla klubbmedlemmar som registrerar sitt köp på kundklubbskontot vid köptillfället erbjuder vi 50 dagars öppet köp. Ta med produkten, kvittot och eventuellt emballage till butiken, så får du pengarna tillbaka för köpet. Produkten måste vara komplett, ren och oskadd. (Vid missbruk av produkten har vi rätt att neka återköp).*

Undantag är tjänster, kök, presentkort, på-köpet-produkter samt produkter med abonnemang. Mobiltelefoner, programvara, spel, film och hygienartiklar (tandvård-, hårvård-, kroppsvård- och hårborttagningsprodukter, in-ear hörlurar och bluetooth headset) återlämnas i obruten förpackning. För produkter som laddas ner digitalt är ångerrätten förbrukad när du har fått åtkomst till licensnyckeln. Även specialprodukter som räknas till beställningsvaror kan nekas återköp eftersom de inte ingår i ordinarie sortiment. Inbyggnadsprodukter räknas som specialprodukter.

Måste jag ha med kvitto?

För att få tillbaka dina pengar måste du kunna visa kvittot. Om du har fått en gåva med byteslapp kan du returnera produkten och få ett presentkort som kan användas i Elgiganten butiken.

Hur får jag tillbaka pengarna?

Som allmän regel överför vi pengarna till det kort som varan betalades med. Du kan även få pengarna utbetalda till ett bankkonto.

*Begränsningar och undantag

Om du vill nyttja Öppet Köp är det viktigt att du bekantar dig med följande:

 • Ta med dig kvittot vid ett återköp.
 • En returnerad produkt måste vara i samma skick som då den köptes. Vi tar inte emot returer av produkter som har spår av omfattande användning eller med synliga skador eller repor.
 • Produkten måste vara noggrant rengjord.
 • Vi uppmuntrar våra kunder att behålla originalförpackningen.

Undantag:

 • Gäller ej abonnemang och tjänster.
 • Tjänster, kök, presentkort, på-köpet-produkter samt produkter med abonnemang,
 • Dessa produkter kan endast lämnas tillbaka i obruten förpackning: mobiltelefoner, programvara, spel, film och hygienartiklar (tandvård-, hårvård-, kroppsvård- och hårborttagningsprodukter, in-ear hörlurar och bluetooth headset). För produkter som laddas ner digitalt är ångerrätten förbrukad när du har fått åtkomst till licensnyckeln.

Finns det några krav gällande produkten som lämnas tillbaka?

Ja, produkten måste vara i samma skick som när du köpte den. Det innebär att den måste rengöras och vara utan repor eller andra märken från användning. Det är också viktigt att alla tillbehör som medföljer också returneras med produkten. Det finns inget krav på att produkten returneras i originalförpackningen, men vi uppskattar om du har tagit hand om den.

Prismatch

Hittat ett lägre pris? Vi matchar det! Vi strävar alltid efter att ha det lägsta priset på marknaden. I de fall vi inte lyckas, ger vår prismatch dig det lägsta priset på våra produkter.

Följande villkor behöver uppfyllas vid köptillfället för att kunna använda Prismatch:

 • Produkten ska vara av samma märke och modell.
 • Du måste kunna dokumentera att en konkurrent har ett lägre pris.
 • Dokumentationen måste hämtas från en återförsäljare som har det aktuella priset. 
 • Dokumentationen måste visa att produkten finns i lager och kan köpas till det aktuella priset.
 • Om en fraktkostnad tillkommer hos återförsäljaren så inkluderas den i beräkningen när priset jämförs.
 • Köpet ska kunna göras på lika villkor. Det kan inte gälla ett geografiskt begränsat priserbjudande eller en pristabell exklusiv för en butik. Exempel på detta är öppningserbjudanden, lokala handelsdagar, lagerrensningar och liknande.
 • För att använda prismatch behöver du vid köptillfället upplysa säljaren om det lägre priset.
 • Vi matchar mot återförsäljare som bedriver sin verksamhet på Åland, utifrån lagar och skatter som gäller här, och som är anträffbara när det gäller garantier och service.

Undantag:

Prismatch kan inte åberopas på produkter sålda av våra partners via Elgiganten Marketplace.

Support

Behöver du hjälp med ditt supportavtal/fjärrhjälp eller vill du kontakta vår tekniska support? Ring oss på +46 771 - 456 337 (Sverige)

Kopia av kvitto här

Elgiganten Sverige kontakt här

Gigantti Finland kontakt här

Elgiganten Åland kontakt här

Med Elgigantens tjänster kan du känna dig trygg med att kunna få hjälp med din produkt var du än befinner dig. Kolla in alla tjänster här

Varning för bluffmail, telefonsamtal, SMS och annonser i Elgigantens namn. Läs mera här

Läs mer om Elkjøp

Besök Elgigantens lager i Jönköping

Leverans och installation

Retur av produkt:

Tjänsten är en tilläggstjänst och du beställer den i samband med att du beställer hemleverans av en ny produkt.
• I samband med leveransen av den nya produkten har Elgiganten möjlighet
att ta med den gamla produkten för miljöåtervinning. I alla förekommande
fall skall den tidigare produkten vara urplockad samt, i förekommande fall,
avfrostad. 

 • Om kunden har valt ett leveransalternativ utan installation skall produkten även vara avinstallerad från el, vatten samt avlopp. Avinstallationen av den tidigare produkten ingår endast vid en beställning av en installation.

• Beställningar av miljöretur sker i samband med en leverans och tjänsten
kan inte köpas separat. Vid beställningen skall kunden ange hur många
produkter som önskas returneras samt lämna en uppskattning om storlek
och vikt. Elgiganten äger rätt att neka en retur som transportören inte kan
hantera.
• Även vid leveranser till port/tomtgräns erbjuder Elgiganten miljöreturer.
Produkten skall då vara placerad där leveransen av den nya produkten sker.
Notera att detta skall vara gjort innan leveranstillfället. Transportören arbetar
med tidsplanering och kan inte vänta på plats.

Leverans av produkt:

• Kunden ansvarar att informera Elgiganten om sådant som kan påverka
leveransen, exempelvis svårframkomlig väg, portkod, våning, hiss, trånga
eller branta trappor etcetera.
• Elgiganten erbjuder två olika leveransalternativ samt olika tillval för
kundens produkt som installation, retur och andra typer av service på plats i
bostaden:
1 Leverans till port/tomtgräns
2 Leverans till anvisad plats
• Leverans till port/tomtgräns och anvisad plats sker inom avtalat tidsfönster.
säkerställer att det är ”fri väg” och att hinder för
personal och leveransbil är borttagna.
Transportören kontaktar kunden ca 30 minuter innan leveransen. Kunden
förbinder sig att vara på plats under hela tidsfönstret.
• Kunden ansvarar för att skydda golv och trösklar samt, i trånga utrymmen
vägg och tak. Elgigantens transportörer arbetar med skyddsskor
pga. arbetsmiljö och säkerhet.

GDPR

Personuppgiftspolicy Franchise

Läs mer om Elgigantens Personuppgiftspolicy för de olika franchise butikerna här. Här finner du även kontaktuppgifter om du har ytterligare frågor.

Garanti

 • Om produkten har en defekt som omfattas av garantin kommer produkten att servas eller ersättas med en liknande produkt. Av de två väljs det mer ekonomiska alternativet. Elgigantens servicecenter eller verkstad utvärderar vilken av de två som ska väljas.
 •  Om produkten har reparerats två gånger under garantiperioden på grund av samma defekt och servicecentret eller verkstaden upptäcker samma defekt en tredje gång, kan vi initiera en produktutbytesprocess på begäran.
 • Beräknad reparationstid är 2-3 veckor. Elgiganten strävar efter effektivitet och genomför reparationer så snabbt som möjligt. Pga logistiken till och från Åland så kan hanteringstiden vara längre och kan ej medräknas i servicetiden.
 • Reparationen kommer inte att medföra några kostnader för kunden om defekten som ska repareras omfattas av garantin. Om ett fel i produkten inte omfattas av garantin eller ansvarar för defekten ska kunden stå för kostnaden för att reparera produkten. Serviceföretaget får även ta ut en kontrollavgift enligt sin prislista för kontrollbesöket.

 • Om servicen av produkten tar oskälig tid strävar vi efter att tillhandahålla en låneprodukt under servicens varaktighet, men av tillgänglighetsskäl kan vi inte garantera det och gäller främst mobilservice där enklare mobiler kan finnas tillgängligt. (Låneprodukten har liknande egenskaper som en användbar produkt, men märket eller modellen kan skilja sig från originalet). 

 • Vid service av vitvaror är det svårt att tillgodose med låneprodukt och denna service utförs av extern lokal verkstad.